Fri fragt  - Vi afsender ordrer alle ugens 7 dage - Julegaver byttes til d. 31.1.22

Winderen

Gel Bites System - Guide
Køb kindstykkerGel bit konfigurator

Opfyldelse af FEI-kravene

En af vores prioriteringer under udviklingen af biddene i vores Gel Bits System var, at de skulle opfylde FEI-kravene. Derfor kunne vi udvikle et bid, der opfylder reglerne i forbindelse med spring, dressur og military:

  • Biddet skal have en glat overflade
  • Fremstillet af syntetisk og holdbart materiale
  • Alle mundstykkehårdheder er tilladt i henhold til reglerne
  • Tungeaflastningsport med acceptabel højde
  • Tykkelse på 18 mm, velegnet til både heste og ponyer
  • Kindstykker, der må bruges til dressur
    (løs ring, Eggbutt, D-ring og Baucher)
  • Formen på stangbiddet og kindstykkerne i alle længder overholder reglerne
  • Hvide og orange bid er ikke forbudt

Vores Gel Bits System opfylder den 25. udgave af FEI’s dressurregler, den 26. udgave af FEI’s springregler og den 25. udgave af FEI’s military-regler.

Eggbutt

Den har ovale bidringe, der er fastgjort til mundstykket. Takket være denne løsning klemmes mundvigene ikke, og risikoen for at trække biddet gennem munden minimeres. Denne type kindstykker sikrer øget stabilitet for mundstykket i den ønskede position, mens mobiliteten og muligheden for at tygge bibeholdes. Anbefales til heste: unge og/eller følsomme og som begynderbid. Anbefales til ryttere: under oplæring og med usikre hænder

D-ring

Har D-formede ringe, der fastgjort til mundstykket. Det er en mellemting mellem et Eggbutt-bid og et Fullcheek-bid. På grund af formen stabiliseres biddet i munden og skaber en let løftestangseffekt, der overfører et lille tryk til området mellem ørerne. Anbefales til heste: der er unge, følsomme, med tendens til være for ivrige og som begynderbid. Anbefales til ryttere: under oplæring og med usikre hænder, har brug for et bid med lidt en lidt mere præcis effekt end Eggbutt-varianten.

Fullcheek

Med ringe, der er fastgjort til mundstykket med stænger over og under det. Denne form sikrer en meget stabil placering af biddet, og forhindrer, at det forskubber sig til siden, ved at lægge pres på mundvigene og kinderne. Ekstra trykpunkter gør det nemmere at styre heste, der ikke forstår signalerne så godt. Anbefales til heste: unge, problemer med vendinger, holder hovedet på skrå, skæv kæbestilling under ridningen, åbner munden. Anbefales til ryttere: under oplæring og med usikre hænder, ryttere, der ikke har mange kræfter.

Baucher

Har ringe, der er formede som små ”b’er”, hvor tøjlerne fastgøres til den runde ring, og øverst er der endnu en ring, hvortil bidremmene fastgøres. Denne konstruktion får biddet til at ligge stabilt i munden. Når tøjlerne strammes, skaber kindstykkernes forlængerstykker en let løftestangseffekt, der overfører et lille tryk til området mellem ørerne. Anbefales til heste: med tendens til hænge meget på biddet, heste som holder hovedet højt. Anbefales til ryttere: der har brug for et mere præcist bid, ryttere, der ikke har mange kræfter.

Eggbutt Gag

Biddet har borede huller øverst og nederst i ringene, som særlige rundremme kan føres igennem og lodret gennem kindstykkerne, så kindremmen forbindes direkte med tøjlerne. Når tøjlerne strammes, trækkes biddet op. Denne type bid sikrer, at påvirkningen rammer direkte på området mellem ørerne og i mundvigene. Eggbutt Gag bruges typisk sammen med to sæt tøjler, hvor det ene er fastgjort direkte til bidringen og den anden til en ekstra rem til netop dette formål. Anbefales til heste: der trækker i biddet, med tendens til hænge meget på biddet, heste som holder hovedet lavt. Anbefales til ryttere: der har evnerne til at bruge to sæt tøjler, har styr på håndbevægelserne

Fullcheek-gag

Denne kombination bibeholder alle fordelene ved en Eggbutt Gag, som så yderligere kombineres med fordelen ved et Fullcheek-bid. Takket være dette opnås en meget stabil placering af mundstykket, så det forhindres, at det forskubber sig til siden ved at lægge pres på mundvigene og kinderne. Anbefales til heste: med en tendens til at hænge meget på biddet, der holder hovedet lavt, har problemer med vendinger, holder hovedet på skrå, skæv kæbestilling under ridningen, åbner munden. Anbefales til ryttere: der har evnerne til at bruge to sæt tøjler, har styr på håndbevægelserne.

Pelham

Samler kandarens fordele i ét bid. Der er tre ringe på en stang: den øverste bruges til fastgørelse af kindremmene, og den har også kroge til fastgørelse af kindkæden, den midterste er til fastgørelse af trensebiddets tøjler, og den nederste er til fastgørelse af stangbidstøjlerne. Dets styrke reguleres efter stangens længde (vi har korte, mellemlange og lange stænger) og kindkædens længde. Brug af stangbidstøjlerne skaber tryk på underkæben og giver en kraftig løftestangseffekt på området mellem ørerne. Kan bruges med et eller to sæt tøjler eller med en Pelham-deltatøjle. Anbefales til heste: stærke, der går fremad, er ophidsede af konkurrencens atmosfære, tøver med at runde halsen. Anbefales til ryttere: erfarne, der har styr på håndbevægelserne.

Kimblewick

Dette bid tilhører Pelham-kategorien. Det har form som bogstavet “D”, og i den øverste del er der en ekstra ring til fastgørelse af kindrem og kroge til fastgørelse af kindkæden. I bogstavets midte er der to ekstra huller til tøjlerne (øverste og nederste). Bruges ofte med blot et sæt tøjler. Dette bid er mindre stærkt end Pelham og reguleres yderligere ved de forskellige muligheder for fastgørelse af tøjlerne, hvilket ændrer løftestangseffektens rækkevidde. Anbefales til heste: stærke, men også følsomme. Anbefales til ryttere: der har styr på håndbevægelserne.

Kimblewick RNF

Dette bid har alle Kimblewich-biddets fordele, men hullerne til tøjlerne er blevet erstattet med åbne kroge. Anbefales til heste: stærke, men også følsomme. Anbefales til ryttere: der har styr på håndbevægelserne.

Swales Pelham

Er en afart af den traditionelle Pelham, der er udviklet til at genskabe fordelene ved kandar endnu bedre. Kindremmene er fastgjort direkte til de bevægelige indvendige bidringe, som betyder, at vi kan påvirke mundstykket som med et almindeligt trensebid, hvor trykket ligger i mundvigene. Med stangbidstøjlerne lægges der et stort tryk på underkæben. Handlingens styrke reguleres efter stangens længde (vi har korte, mellemlange og lange stænger) og kindkædens længde. Kan bruges med et eller to sæt tøjler eller med en Pelham-deltatøjle. Anbefales til heste: der er meget stærke, trækker, reagerer kraftigt på forhindringer, holder hovedet lavt. Anbefales til ryttere: erfarne, der har styr på håndbevægelserne.

Stangbid

Bruges sammen med et trensebid i kandaren. I den øverste del er der ringe til fastgørelse af kindremmene og kroge til fastgørelse af kindkæden. I den nederste del er der ringe til fastgørelse af stangbidstøjlerne. De fungerer ved at lægge et stort tryk på underkæben og området mellem ørerne. Gør det også muligt for heste at løfte og runde halsen i de højere dressurklasser. Dets styrke reguleres efter stangens længde (vi har korte, mellemlange og lange stænger) og kindkædens længde. Anbefales til heste: meget veldresserede. Anbefales til ryttere: erfarne, kan anvende to sæt tøjler.

Vi har også lanceret 3 typer populære bidmodeller, som ikke kunne inkluderes i systemet med udskiftelige kindstykker på grund af deres særlige konstruktion.

Mullen Mouth trensebid med løs ring

Det har ringe, der passerer løst gennem mundstykket. Dette er den mest simple og samtidigt det mest populære bid. Rytterens hænder har en direkte effekt på mundvigene. Styrken afhænger af den valgte type mundstykke (alle typer fås). Anbefales til alle heste. Anbefales til ryttere på alle niveauer.

Mullen Mouth 2,5 ringbid

Har 3 overlappende ringe i forskellige størrelser. Den øverste bruges til fastgørelse af kindremmen, den midterste ring, der er også er den største, føres løst gennem mundstykket, og den nederste bruges til fastgørelse af tøjlerne. Biddet trækkes op, når tøjlerne strammes, hvilket giver et øget tryk i mundvigene og et kraftigt tryk på området mellem ørerne. Den nederste ring er derudover todelt. Ved at fastgøre tøjlerne tættere på munden øges løftestangseffektens rækkevidde, hvorved biddets styrke også øges. Det kan bruges med et eller to sæt tøjler samt en Pelham-deltatøjle. Fås med alle mundstykkevarianter. Anbefales til heste: der går frem, holder hovedet for højt. Anbefales til ryttere: erfarne, der har styr på håndbevægelserne, ryttere, der ikke har mange kræfter.

Mullen Mouth, amerikansk Gag

Der er 3 ringe på stangen. Den øverste bruges til fastgørelse af kindremmen, den midterste skaber en løs forbindelse gennem mundstykket, og den nederste bruges til fastgørelse af tøjlerne. Biddet trækkes op, når tøjlerne strammes, hvilket giver et kraftigt tryk på området mellem ørerne og et øget tryk i mundvigene. Det kan bruges med et eller to sæt tøjler samt en Pelham-deltatøjle. Fås med alle mundstykkevarianter. Anbefales til heste: der bevæger sig fremad, har hovedet løftet for meget, men samtidigt har følsomme mundvige. Anbefales til ryttere: erfarne, kender deres håndkommandoer, personer med ikke så mange kræfter.

Husk, at biddet kun er beregnet til kommunikation med hesten. Man opnår en velfungerende, harmonisk ekvipage med den tid, der bruges på træningen, gensidig tillid og hestens frihed og komfort. Hesten reagerer kun korrekt på signalerne fra rytterens hånd, hvis den accepterer biddet fuldt ud. For at understøtte denne proces har vi udviklet velsiddende bid, der opfordrer til tygning og til at løsne op i kæben, hvilket øger både rytterens og hestens komfort og rideglæde.